Despre noi

Ce este VIP?

Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP) este o organizație non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat și formată exclusiv din studenți care devin membri ai unei comunități.

Structura

Departamente

 

Brand Management


Public Relations


Human Resources


Business Development

Proiecte

Business Club Academy

Marketing Entrepreneurship Academy

Investment School

Risk Management

Diplomacy Incorporated

Geopolitical and Strategical Programme

Global Research Summer School

Young Ambassadors Forum

Leadershape

 

Comunităţile noastre reprezintă unul dintre motivele pentru care VIP este organizaţia studenţească trans-universitară, la nivel naţional, care oferă cea mai largă gamă de experienţe de învăţare pentru studenţii care vor şi pot mai mult.

VIP este singura organizaţie studenţească cu o structură specializată pentru tineri cu pasiuni diferite. Dacă politica noastră este ca un membru să aparțină unei singure comunități odată ce a intrat în organizație, aceasta nu se aplică și departamentelor, membrii având posibilitatea de a face parte din mai multe departamente sau de a le schimba.

Proiectele sunt acele activităţi pe care ONG-ul nostru le organizează pentru a ne asigura că avem un produs educațional într-un domeniu de care suntem pasionaţi şi pe care îl adresăm studenţilor care vor să înveţe şi să se dezvolte în acest domeniu.

Viziune

VIP crede că oamenii excepționali pot face o schimbare în societate și, de aceea, investește în tinerii cu potențial. Pe parcursul celor 20 ani de existență pe piața ONG-urilor, VIP și-a propus să formeze pilonii societății de mâine.

Valorile pe care Voluntari pentru Idei si Proiecte este bazat sunt: spiritul de echipă, inițiativa, profesionalismul, etica și leadershipul.

Scurt Istoric

1997 – câțiva studenți ai Academiei de Studii Economice București înființează Inițiativa Economică Studențească. IES era un cadru pentru discuții și dezbateri pe teme economice, cu specialiști din domeniu.

1998 – 13 decembrie – câțiva dintre fondatorii IES înființează asociația studențească Voluntari pentru Idei și Proiecte cu scopul de a organiza evenimente gratuite pentru studenți, care să contribuie la dezvoltarea acestora pe plan personal și profesional. În paralel cu VIP, IES și-a continuat activitatea.

1999 – IES devine parte a VIP sub numele Econosofia.

2000 – pornind de la nevoia studenților de a separa interesul pentru afaceri de cel pentru antreprenoriat, se înființează Business Club

2010 – apare comunitatea Leadership Development

2011 – departamentul de Relații Externe devine comunitatea International Affairs

2018 – VIP împlinește 20 ani