Despre noi

Cine suntem noi?

Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP) este o organizație non-guvernamentală, non-profit, bazată  pe voluntariat și formată exclusiv din studenți. Fiecare membru face parte dintr-o singură  comunitate: Business Club, Econosofia, International Affairs sau Leadership Development, dar  și dintr-unul sau mai multe departamente, acestea fiind: Public Relations, Marketing, Business  Development, Human Resources și Creative. 

Structura VIP

Comunități

Comunitățile noastre reprezintă unul dintre motivele pentru care VIP este organizația  studențească trans-universitară, la nivel național, care oferă cea mai largă gamă de experiențe de  învățare pentru studenții care vor și pot mai mult. 

Business Club este comunitatea ce reunește tineri care împărtășesc pasiunea pentru antreprenoriat și care se implică activ în construirea unor programe educaționale cu scopul de a schimba în sens pozitiv mediul de afaceri din România. Comunitatea oferă membrilor o experiență transformațională, ce modelează și dezvoltă viitori lideri de business într-un mod unic.

Econosofia este singura comunitate din România care reunește elita tinerilor pasionați de investiții, piețe de capital și macroeconomie, cu scopul de a contribui pozitiv la dezvoltarea mediului economic al țării. În decursul anului, membrii au parte de un plan de învățare format din traininguri, workshopuri și conferințe pe diferite teme financiare.

International Affairs este comunitatea axată pe dezvoltarea studenţilor pasionaţi de relaţii internaţionale şi diplomaţie. Aceasta vrea să aducă o schimbare în societate, dezvoltând oameni entuziaşti, cu gândire critică şi conectaţi la sistemul politic global. Omului International Affairs îi place să interacţioneze cu alte culturi, să dezbată problemele lumii contemporane şi să contribuie la soluționarea acestora.

Leadership Development reunește tinerii cu potențial, interesați de dezvoltarea competențelor unui lider de succes, oferindu-le cadrul necesar formării lor personale și profesionale, pentru a putea conduce echipe și organizații către performanță. În timpul anului comunitatea urmărește fructificarea unor competențe precum: inteligența emoțională, managementul stresului, abilități de conducere, gândirea critică și strategică.

Business Development

Departamentul de Business Development se ocupă de crearea valorii pe termen lung a  organizației prin parteneriate, strategii și relaționare. Cercetează piața, contactează companii și  asigură menținerea relațiilor cu acestea, în vederea stabilirii unor parteneriate cu beneficii  mutuale. În plan intern, departamentul se ocupă de pregătirea unei echipe de vânzări, prin  traininguri cu diverse teme precum: contactare, comunicare, negociere sau strategie. 

Departamente

VIP este singura organizaţie studențească cu o structură specializată pentru tineri cu pasiuni  diferite. Dacă politica noastră este ca un membru să aparțină unei singure comunități odată ce a  intrat în organizație, aceasta nu se aplică și departamentelor, membrii având posibilitatea de a  face parte din mai multe departamente sau de a le schimba.  

Human Resources

Departamentul de Resurse Umane este cel care pune cel mai mult accent pe oameni, el se ocupă  de recrutarea și formarea noilor generații de tineri excepționali. În interiorul organizației,  departamentul de HR este responsabil de implementarea proceselor de feedback, de crearea relațiilor interumane între membrii, de activitățile de tip team building și de soluționarea  situațiilor de criză. 

Public Relations

Departamentul de Public Relations este organismul care dă viață brandului VIP, este vocea  organizației. PR-ul însemnă community relations, networking, public speaking, copy & content  writing și event planning, însă înainte de toate, esența departamentului constă in povești.  Povestea VIP-ului este scrisă de fiecare membru care experimentează departamentul,  aprofundând vastele arii pe care le cuprinde PR-ul și skill-urile specifice domeniului. 

Marketing

Departamentul de marketing este mintea din spatele brandului VIP. El este responsabil de formarea unei strategii de promovare a organizației și menține imaginea și prezenta acesteia în  extern, alături de departamentele de PR si Creativ. Pe plan intern, pregătește tinerii pentru  schimbările continue din lumea marketingului, totul prin intermediul trainingurilor,  workshopurilor și ședințelor de analiză și concept. 

Creative

Departamentul Creative aduce împreună oamenii pasionați de orice zonă a artelor vizuale,  dându-le șansa de a-și folosi creativitatea și talentul prin realizarea de conținut. În departament,  voluntarii participă la traininguri bazate pe Design Grafic, ședințe de lucru și ședințe de concept  pentru campaniile de marketing desfășurate în VIP, oferind un context relevant pentru a explora  activitatea unui om de creație. 

Viziune și Misiune

De mai bine de 20 de ani, VIP-ul își menține aceeași viziune, aceea că, oamenii excepționali pot  face o schimbare în societate. 

În acest sens, organizația își rezervă misiunea de a transforma  potențialul în excepțional, așadar, ea se concretizează prin investirea în tinerii care își doresc  contexte de dezvoltare, atât profesionale cât și personale. 

Valorile VIP

Profesionalism

Etică

Inițiativă

Leadership

Spirit de echipă

Board executiv

Cătălina Pîslaru

Cătălina Pîslaru

Președinte
0731526009

Alexandru Chivu

Alexandru Chivu

Vice Președinte
0722267328

Adina Cozaciuc

Adina Cozaciuc

Business Club Manager
0744791057

Monica Preda

Monica Preda

Econosofia Manager
0725225951

Ana Arnăutu

Ana Arnăutu

Leadership Development Manager
0759037035

Iulian Răceală

Iulian Răceală

International Affairs Manager
0766414442

Andreea Boangher

Andreea Boangher

Business Development Manager
0727558409

Iulia Nițu

Iulia Nițu

Creative Manager
0721637149

Cristian Cojocarița

Cristian Cojocarița

Marketing Manager
0758974246

Istoric

Biblioteca Academiei de Studii Economice din București a fost locul în care studenți precum  Dan Cătăneț, Liviu Dumitrașcu, Lucian Despoiu, Dragoș Bărbulescu, Miron Mănescu, Iulia  Carpov, Alina Grigoraș s-au cunoscut și au purtat discuții pe teme economice sau legate de  instituții financiare. Dezbaterile au avut, la început, un caracter informal, devenind ulterior  întâlniri cu personalități importante din mediul profesional. 

Inițial, în 1997, grupul purta numele de Inițiativa Economică Studențească și își dorea să asigure  un schimb fluent de informații și argumente pe teme economice la nivel intern. 

La scurt timp după înființarea grupului, membrii ei au simțit nevoia unei formalizări, iar în anul  1998, pe 13 decembrie, a luat naștere Asociația Voluntari pentru Idei și Proiecte. Aceasta își  propunea să organizeze proiecte pentru studenți și să faciliteze dezbateri pe teme economice. 

Căutând modele de succes și bune practici în mediul universitar străin, fondatorii VIP au  descoperit modelul cluburilor studențești și au înțeles nevoia tinerilor din mediul academic  românesc de a-și dezvolta anumite abilități și cunoștințe specifice, de a-și construi viitoarea  carieră comunicând, împărtășind idei și informații cu alți tineri interesați și pasionați de același  domeniu.