Învață despre investiții de la profesioniști, într-un mediu interactiv și distractiv

Tinerii din ziua de azi surprind pe zi ce trece tot mai mult. Încă din liceu, mulți se gândesc ce ar putea face pentru a avea o carieră de invidiat și sunt foarte pasionați de dezvoltarea personală. Din dorința de a avea succes în viitor și de a-și crea stabilitate financiară, mulți tineri se orientează către domeniul economic – de la dropshipping și investiții până la antreprenoriat.

Economia este unul dintre cele mai importante domenii de studiu – deși este considerat că se axează doar pe studierea modului de funcționare a unei piețe sau al fluxului banilor, aceasta se bazează și pe studiul comportamentului oamenilor. Domeniul economiei analizează modul în care sunt utilizate și distribuite resursele lumii între persoane și organizații, comerțul, producția, cererea și consumul – se împarte în două mari categorii: microeconomia (reprezentând agenții individuali precum afacerile) și macroeconomia (reprezentând economia ca un întreg – cerere și ofertă, capital și materii prime).

Cu alte cuvinte, economia este o știință socială complexă, ce cuprinde mai multe arii de studiu precum știintele politice, sociologia, psihologia și marketing.

Pentru a veni în ajutorul tinerilor pasionați de acest domeniu, Răzvan Lăzărescu, student în al doilea an al facultății de Finanțe – Bănci (FABBV) cadrul Academiei de Studii Economice, organizează proiectul Investment School, marcă al asociației studențești Voluntari pentru Idei și Proiecte.

Investment School este un proiect de tradiție al asociației, ajungând la a 21-a ediție și va avea loc în perioada 20-31 martie. Proiectul se adresează studenților cu vârstă cuprinsă între 18 și 25 ani, ce prezintă interes pentru domeniul economic. Anul acesta, proiectul va aborda tematica investițiilor, la care se adaugă informații de macroeconomie, mai exact importanța piețelor emergente.

Proiectul se va desfășura pe parcursul a două săptămâni, zilnic, în intervalul orar 14-18. Timp de 2 săptămâni, vor avea loc conferințe la care vor participa zilnic câte 2 speakeri specializați, ce vor prezenta temele proiectului și vor răspunde întrebărilor participanților.

Prima săptămână va începe cu prezentarea companiilor partenere, urmând să se abordeze tematici generale despre economie precum analiza comunicatelor companiilor (conferință susținută de Daniela Șerban, președinte și co-founder ARIR – Romanian Investor Relations Association), construirea unui portofoliu și istoria pieței românești în perioadă de criză (susținut de Mihnea Bărbulescu, cu o experiență de peste 25 de ani în domeniul economic și actual board member Erste Asset Management).

Cea de-a doua săptămână va începe cu importanța piețelor emergente (training susținut de Stelian Mitu, cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu, actual deputy CEO TradeVille și founder Expafin Ltd.), construirea primului portofoliu de investiții, investirea în start-up-uri (conferință susținută de Radu Georgescu, ce are o experiență de peste 30 de ani în domeniu), alegerea unui broker, dar și alte teme din domeniu.

Pentru a oferi o experiență de excepție participanților săi, Răzvan (project manager) a venit cu un concept nou pentru proiect – pe lângă conferințe, participanții vor avea oportunitatea să pună în aplicare informațiile primite prin două concursuri: primul va fi un studiu pe caz oferit din partea companiei CFA, în care participanții vor forma echipe pentru a realiza analiza unei companii partenere listate la bursă. Studiul de caz se va desfășura pe întreaga durată a proiectului, iar participanții vor primi ajutor și îndrumare din partea unor mentori, foști alumni ai comunității Econosofia. Al doilea concurs va începe în a doua săptămână, se vor forma echipă de câte 3-4 persoane, iar fiecare echipă va trebuie să creeze un portofoliu și plan de investiții, ocupându-se cu schimbări și rebalansări ale valorii.

Proiectul se va desfășura în format fizic, în prima săptămâna va avea loc la Camera de Comerț și Industrie a României, iar în a doua săptămână se va desfășura la Deustche Bank. Pentru înscriere, doritorii trebuie să completeze formularul accesând linkul până pe data de 10 martie, inclusiv. După înscriere, vor avea loc interviurile, iar răspunsul final va fi primit pe 17 martie.

Pe lângă oportunitatea de a afla informații gratuit de la specialiștii din domeniu, posibilitatea de a le aplica și a primi feedback și îndrumare, vor exista și alte surprize! Spre exemplu, cei mai implicați participanți vor primi diverse premii și vor avea loc giveaway-uri, premiile constând în cărți, boardgames și vouchere. Nu în ultimul rând, pe 1 aprilie va avea loc un eveniment de networking pentru participanții proiectului, unde vor avea șansa să discute liber cu speakerii ce au participat la proiect și să culeagă și mai multe informații de interes pentru ei!

Elemente de Continut

Distribuie

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Postari Recente

Eu, VIP-ul

Găsiți mai jos câteva rânduri dedicate vouă, viperilor, în special celor care au intrat în marea familie anul ăsta. Aruncați, vă rog, un ochi! Eu,

Citeste mai departe »