Proiecte VIP

Proiectele sunt acele activităţi pe care ONG-ul nostru le organizează pentru a ne asigura că avem un produs într-un domeniu de care suntem pasionaţi şi pe care îl adresăm studenţilor care vor să înveţe şi să se dezvolte în acest domeniu.

În acelaşi timp, proiectele reprezintă contextul în care membrii organizaţiei pot testa şi aplica, în timp mod şi timp real, toate cunoştinţele dobândite în cadrul comunităţii şi departamentelor din care fac parte. Fie că eşti membru sau Project Manager, proiectul îţi oferă ocazia de te specializa şi a-ţi urma pasiunea.

Urmând direcţia dată de către Project Manager, membrii lucrează la dezvoltarea unui produs viabil pentru piaţa căreia se adresează. Atât experienţa organizării unui proiect, cât şi experienţa din timpul desfăşurării acestuia, asigură un context de dezvoltare pentru membrii organizaţiei şi pentru studenţii din publicul-ţintă al proiectului.

Proiectele, împreună cu activităţile din cadrul departamentelor şi a comunităţilor, reprezintă modul în care organizaţia noastră oferă cea mai largă gamă de experienţe de învăţare pentru studenţii care vor şi pot mai mult.

BUSINESS CLUB ACADEMY

Andreea Panait

Project Manager
Comunitatea Business Club
Andreea

 

 

Business Club Academy este primul proiect din România ce are la bază conceptul de shadowing, pe antreprenoriat.

Acesta este format din două părți: prima parte formată din workshop-uri complexe, care nu   sunt accesibile în mod gratuit în țară; și cea de-a doua parte, în care unul dintre studenți va deveni antreprenor pentru o săptămână, alături de un antreprenor cunoscut din România.

Prima parte a proiectului se va desfășura între 25-29 martie, iar cea de-a doua parte se va stabili de comun acord între student și antreprenor.

MARKETING ENTREPRENEURSHIP SCHOOL

Vlad Nistor

Project Manager
Comunitatea Business Club
Vlad

 

 

Marketing Entrepreneurship School este un primul proiect studențesc ce abordează marketingul anteprenorial. Acesta va presupune crearea de către studenții participanți a unor strategii de marketing bazate pe brief-uri primite din partea antreprenorilor parteneri. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de aproximativ 3 săptămâni, între 17 martie – 5 aprilie, perioadă în care se vor desfășura diverse activități de învățare (workshop-uri, training-uri) în care participanții vor asimila procesele care facilitează elaborarea unei strategii de promovare intr-un mod cât mai aplicabil.

Investment_School

Ana-Maria Panaitescu

Project Manager
Comunitatea Econosofia
Ana

 

 

 

Investment School este singură școală gratuită de investiții din România care se adresează studenților pasionaţi de domeniul pieţelor financiare. Inițiat în anul 2000, proiectul are că scop oferirea de cunoştinţe teoretice şi practice necesare pentru a deveni viitori  investitori. Proiectul se adresează exclusiv studenților care sunt înscrişi în ciclul de licenţă sau într-un program de master în cadrul facultăţilor cu profil economic aparţinând tuturor centrelor universitare din ţară.

Misiunea proiectului este de a satisface o nevoie existentă în rândul studenților prin crearea unei forme de învățare complementară care să presupună simultan învatare rapidă, fundamentarea cunoștințelor, networking, cât și crearea unor relații profesionale.

Teodora Grecu

Project Manager
Comunitatea Econosofia
Teodora

 

 

 

 

În esență, proiectul Risk Management este un program de învățare accelerată în cadrul căruia studenții pasionați de economie au un prim contact cu domeniul managerierii riscului prin asistarea la conferințele livrate de specialişti, şi aplicarea informațiilor asimilate în cadrul studiului de caz şi workshopurilor. Această corelare teorie – practică va continua şi în a opta ediție organizată în perioada 21 – 25 aprilie 2019.

Kirian Lavoisard

Project Manager
Comunitatea International Affairs
Kirian

 

 

 

Diplomacy Incorporated este singurul program gratuit din România care își propune să prezinte tinerilor pasionați de relații internaționale practicile diplomației și geopoliticii corporatiste. În cadrul proiectului vom explora aspectele variate ale relației dintre sectorul privat și politica globală, de la comerțul global la internaționalizarea firmelor și lobbying. Participanții vor putea dialoga cu experți diplomați corporatiști în cadrul discuțiilor de tip panel ce vor aborda subiecte și evenimente din mediul privat de afaceri, prin lentila relațiilor internaționale. Proiectul oferă un program de învățare accelerată ce constă într-o serie de conferințe, workshop-uri și incubatoare dar și șansa de a elabora o rezoluție cu caracter academic.

profil-GEOPO-01

Costin Dragne

Project Manager
Comunitatea International Affairs
Costin

 

 

 

Aflat la a două ediție, Geopolitical and Geostrategical Programme este singurul proiect gratuit din țară ce se bazează pe o abordare geopolitică inovativă în studierea și înțelegerea relațiilor internaționale contemporane. Urmând a se desfășura la sfârșitul lunii aprilie într-un interval de patru zile, ediția din 2019 va avea tema „ Climatul de Securitate în zona Golfului”, iar obiectivul principal al proiectului este să ofere tinerilor pasionați de relații internaționale cu vârsta de până în 25 de ani contexte de învățare practice și non-formale (prin dezbateri, workshopuri și simulări), menite să antreneze capacitatea de a gândi strategic în analizarea și anticiparea evenimentelor majore din regiunea Golfului.

Silvia Porciuleanu

Project Manager
Comunitatea International Affairs
Silvia

Global Research Summer School este singura școală de vară gratuită dedicată tinerilor pasionați de relații internaționale și diplomație. Proiectul a debutat în anul 2012, iar timp de șapte ediții a reunit peste 200 de participanți și a încheiat parteneriate cu importante instituții sau organizații. GRSS își propune să faciliteze accesul studenților sau liceenilor la un context de învățare non-formal, în care să poată dezbate și aprofunda problemele actuale existente la nivel global, alături de specialiști în domeniu, dar și de alți tineri.

Cea de-a opta ediție a Global Research Summer School va avea loc în perioada 22-27 iulie 2019 și va aborda tema Ascensiunea Tendințelor Iliberale în Țările Democratice. Proiectul se adresează unui număr de 30 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani. Pe parcursul celor șase zile se vor desfășura training-uri, workshop-uri, simulări, dezbateri, dar și activități informale. Subiectele tratate se vor referi atât la factorii ce cauzează și mențin tendințele iliberale, cât și la studii de caz cu privire la situația din anumite țări sau regiuni ale lumii precum Turcia, Rusia, SUA sau Europa Centrală și cea de Vest.

YAF

Mădălina Boț

Project Manager
Comunitatea International Affairs
Madalina

 

Young Ambassadors Forum este proiectul în care participanții devin ambasadori ad-hoc sub egida International Affairs, într-un context care le permite să își exprime viziunea cu privire la problematici globale inerente metamorfozelor diplomatice. Ediția din acest an este intitulată “Defending and being defended in the 21st century – freedom as the supremacy of human rights” și aduce în discuție două concepte deficitar abordate în curicula românească: dreptul internațional umanitar și advocacy-ul. Tinerii ambasadori își vor antrena această funcție în cadrul unor training-uri livrate de avocați pentru drepturile omului, peace-keeperi, ambasadori formali, workshop-uri interactive menite să îi echipeze cu valorile “working for protecting”, dar și prin redactarea documentului “The World We Envision -upholding human rights close to home”. Rezoluția va cuprinde soluțiile participanților privitoare la cele mai controversate probleme ridicate pe parcursul proiectului.

Georgiana Nae

Project Manager
Comunitatea Leadership Development
Georgiana

 

 

Leadershape este un proiect educațional care urmărește crearea contextelor de dezvoltare complementară a inteligenței emoţionale, gândirii critice şi gândirii strategice. Astfel, scopul este ca liderii să se diferențieze dintre tineri, prin conştientizarea importanței acestor competențe. Proiectul este dedicat studenților cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani. Ediția a treia se va desfășura în perioada 13-20 aprilie 2019, 8 zile consecutive în care participanții vor lua parte atât la traininguri teoretice, cât și la activități practice precum treasure hunt, învățare experențială, debate, escape room și studiu de caz. Trainingurile teoretice vor fi ținute în cadrul unor organizații și vor exista tehnici de dezvoltare specifice fiecărei competente pentru a-i ajuta pe participanți să treacă prin următoarele etape: conștientizarea importanței celor trei competențe, integrarea semnificației lor și înțelegerea beneficiilor.