Proiecte VIP

Proiectele sunt acele activităţi pe care ONG-ul nostru le organizează pentru a ne asigura că avem un produs într-un domeniu de care suntem pasionaţi şi pe care îl adresăm studenţilor care vor să înveţe şi să se dezvolte în acest domeniu.

În acelaşi timp, proiectele reprezintă contextul în care membrii organizaţiei pot testa şi aplica, în timp mod şi timp real, toate cunoştinţele dobândite în cadrul comunităţii şi departamentelor din care fac parte. Fie că eşti membru sau Project Manager, proiectul îţi oferă ocazia de te specializa şi a-ţi urma pasiunea.

Urmând direcţia dată de către Project Manager, membrii lucrează la dezvoltarea unui produs viabil pentru piaţa căreia se adresează. Atât experienţa organizării unui proiect, cât şi experienţa din timpul desfăşurării acestuia, asigură un context de dezvoltare pentru membrii organizaţiei şi pentru studenţii din publicul-ţintă al proiectului.

Proiectele, împreună cu activităţile din cadrul departamentelor şi a comunităţilor, reprezintă modul în care organizaţia noastră oferă cea mai largă gamă de experienţe de învăţare pentru studenţii care vor şi pot mai mult.

52591415_2012631309031690_2117459524498489344_o
Andreea

 

 

 

Business Club Academy este primul proiect din România ce are la bază conceptul de shadowing, pe antreprenoriat.

Acesta este format din două părți: prima parte formată din workshop-uri complexe, care nu   sunt accesibile în mod gratuit în țară; și cea de-a doua parte, în care unul dintre studenți va deveni antreprenor pentru o săptămână, alături de un antreprenor cunoscut din România.

MEA
Vlad

 

Marketing Entrepreneurship Academy este un proiect studențesc ce abordează marketingul într-o manieră inovativă, creat de studenți, pentru studenți. Prin el ne propunem să vă oferim șansa de a învăța cum să elaborați o strategie de marketing implementabilă în mod practic, pe baza unui brief primit de la o agenție de marketing. Ideea s-a concretizat în urma identificării unei nevoi: la facultate nu există destule contexte de a învăța practic sau de a testa în realitate ceea ce ați învățat deja. Pe baza acestui fapt, împreună cu popularitatea și cererea în creștere și curricula ce nu atinge aceste puncte, am ales și tema primei ediții MEA: digital & content marketing.

Investment_School

Ana-Maria Panaitescu

Project Manager
Comunitatea Econosofia
Ana

 

 

Investment School este singură școală gratuită de investiții din România care se adresează studenților pasionaţi de domeniul pieţelor financiare. Inițiat în anul 2000, proiectul are că scop oferirea de cunoştinţe teoretice şi practice necesare pentru a deveni viitori  investitori. Proiectul se adresează exclusiv studenților care sunt înscrişi în ciclul de licenţă sau într-un program de master în cadrul facultăţilor cu profil economic aparţinând tuturor centrelor universitare din ţară.

Misiunea proiectului este de a satisface o nevoie existentă în rândul studenților prin crearea unei forme de învățare complementară care să presupună simultan învatare rapidă, fundamentarea cunoștințelor, networking, cât și crearea unor relații profesionale.

Teodora Grecu

Project Manager
Comunitatea Econosofia
Teodora

 

 

 

 

 

În esență, proiectul Risk Management este un program de învățare accelerată în cadrul căruia studenții pasionați de economie au un prim contact cu domeniul managerierii riscului prin asistarea la conferințele livrate de specialişti, şi aplicarea informațiilor asimilate în cadrul studiului de caz şi workshopurilor. Această corelare teorie – practică va continua şi în a opta ediție organizată în perioada 14-18 aprilie 2019.

Kirian Lavoisard

Project Manager
Comunitatea International Affairs
Kirian

 

 

 

Diplomacy Incorporated este singurul program gratuit din România care își propune să prezinte tinerilor pasionați de relații internaționale practicile diplomației și geopoliticii corporatiste. În cadrul proiectului vom explora aspectele variate ale relației dintre sectorul privat și politica globală, de la comerțul global la internaționalizarea firmelor și lobbying. Participanții vor putea dialoga cu experți diplomați corporatiști în cadrul discuțiilor de tip panel ce vor aborda subiecte și evenimente din mediul privat de afaceri, prin lentila relațiilor internaționale. Proiectul oferă un program de învățare accelerată ce constă într-o serie de conferințe, workshop-uri și incubatoare dar și șansa de a elabora o rezoluție cu caracter academic.

profil-GEOPO-01

Costin Dragne

Project Manager
Comunitatea International Affairs
Costin

 

 

 

Aflat la a doua ediție, Geopolitical and Geostrategical Programme este singurul proiect gratuit din țară ce se bazează pe o abordare geopolitică inovativă în studierea și înțelegerea relațiilor internaționale contemporane. Urmând a se desfășura la sfârșitul lunii aprilie într-un interval de patru zile, ediția din 2019 va avea tema „ Climatul de Securitate în zona Golfului”, iar obiectivul principal al proiectului este să ofere tinerilor pasionați de relații internaționale cu vârsta de până în 25 de ani contexte de învățare practice și non-formale (prin dezbateri, workshopuri și simulări), menite să antreneze capacitatea de a gândi strategic în analizarea și anticiparea evenimentelor majore din regiunea Golfului.

Silvia Porciuleanu

Project Manager
Comunitatea International Affairs
Silvia

Global Research Summer School este singura școală de vară gratuită dedicată tinerilor pasionați de relații internaționale și diplomație. Proiectul a debutat în anul 2012, iar timp de șapte ediții a reunit peste 200 de participanți și a încheiat parteneriate cu importante instituții sau organizații. GRSS își propune să faciliteze accesul studenților sau liceenilor la un context de învățare non-formal, în care să poată dezbate și aprofunda problemele actuale existente la nivel global, alături de specialiști în domeniu, dar și de alți tineri.

Cea de-a opta ediție a Global Research Summer School va avea loc în perioada 23-28 iulie 2019 și va aborda tema Ascensiunea Tendințelor Iliberale în Țările Democratice. Proiectul se adresează unui număr de 30 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 22 de ani. Pe parcursul celor șase zile se vor desfășura training-uri, workshop-uri, simulări, dezbateri, dar și activități informale. Subiectele tratate se vor referi atât la factorii ce cauzează și mențin tendințele iliberale, cât și la studii de caz cu privire la situația din anumite țări sau regiuni ale lumii precum Turcia, Rusia, SUA sau Europa Centrală și cea de Vest.

YAF

Mădălina Boț

Project Manager
Comunitatea International Affairs
Madalina

 

 

 

YAF forum is a context conducive for discussions and debates related to global issues. This forum is destined for students with a genuine interest in the field of international relations, diplomacy, as well as those who are intellectually and emotionally anchored in the reality we all live in. The project immerses its participants in a multifaceted teaching approach, giving them the opportunity of asking questions, interacting with one another, sharing their experiences and exchanging ideas. The forum has the format of a conference within which 40 students debate their role in the new global pattern, bringing into discussion problems deeply rooted in the incapacity of the existing decisional structures to solve or at least alleviate them.

Georgiana Nae

Project Manager
Comunitatea Leadership Development
Georgiana

 

Leadershape este un proiect educațional care urmărește crearea contextelor de dezvoltare complementară a inteligenței emoţionale, gândirii critice şi gândirii strategice. Astfel, scopul este ca liderii să se diferențieze dintre tineri, prin conştientizarea importanței acestor competențe. Proiectul este dedicat studenților cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani. Ediția a treia se va desfășura în perioada 13-20 aprilie 2019, 8 zile consecutive în care participanții vor lua parte atât la traininguri teoretice, cât și la activități practice precum treasure hunt, învățare experențială, debate, escape room și studiu de caz. Trainingurile teoretice vor fi ținute în cadrul unor organizații și vor exista tehnici de dezvoltare specifice fiecărei competente pentru a-i ajuta pe participanți să treacă prin următoarele etape: conștientizarea importanței celor trei competențe, integrarea semnificației lor și înțelegerea beneficiilor.