Istoric VIP

VIP din 1998...

Biblioteca Academiei de Studii Economice din București a fost locul în care studenți precum Dan Cătăneț, Liviu Dumitrașcu, Lucian Despoiu, Dragoș Bărbulescu, Miron Mănescu, Iulia Carpov, Alina Grigoraș s-au cunoscut și au purtat discuții pe teme economice sau legate de instituții financiare. Dezbaterile au avut, la început, un caracter informal, devenind ulterior întâlniri cu personalități importante din mediul profesional.
Inițial, în 1997, grupul purta numele de Inițiativa Economică Studențească și își dorea să asigure un schimb fluent de informații și argumente pe teme economice la nivel intern.

La scurt timp după înființarea grupului, membrii ei au simțit nevoia unei formalizări, iar în anul 1998, pe 13 decembrie, a luat naștere Asociația Voluntari pentru Idei și Proiecte. Aceasta își propunea să organizeze proiecte pentru studenți și să faciliteze dezbateri pe teme economice.

Căutând modele de succes și bune practici în mediul universitar străin, fondatorii VIP au descoperit modelul cluburilor studențești și au înțeles nevoia tinerilor din mediul academic romanesc de a-și dezvolta anumite abilități și cunoștințe specifice, de a-și construi viitoarea carieră comunicând, împărtășind idei și informații cu alți tineri interesați și pasionați de același domeniu.