Despre noi

Ce este VIP?

Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP) este o organizație non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat și formată exclusiv din studenți. Această organizație are în prezent două filiale: în București și în Cluj.

Viziune

VIP România crede ca oamenii exceptionali pot face o schimbare in societate si de aceea investeste in tinerii cu potential. Pe parcursul celor 16 ani de existenta pe piata ONGS-urilor, VIP si-a propus sa formeze pilonii societatii de mâine.

Valorile pe care Voluntari pentru Idei si Proiecte este construit sunt: spiritul de echipa, initiativa, profesionalismul, etica și leadershipul.

Structura

Comunitati

VIP are în prezent 4 comunități:
Business Club
Econosofia
International Affairs
Leadership Development

Departamente

Marketing
PR
Online
Resurse umane
Business Development
Financiar

Proiecte

Investment School
Risk Management
Global Research Summer School
The Diplomatic Agenda
Geopolitical and Strategical Programme
Worldwide Institutions Academy
Leadershape
Personal Development School

 

Comunităţile noastre reprezintă unul dintre motivele pentru care VIP este organizaţia studenţească trans-universitară, la nivel naţional, care oferă cea mai largă gamă de experienţe de învăţare pentru studenţii care vor şi pot mai mult.

Departamentele reprezintă un alt motiv pentru care organizaţia noastră încearcă şi reuşeşte să ofere cea mai largă gamă de experienţe de învăţare. VIP România este singura organizaţie studenţească cu o structură specializată pentru tineri cu pasiuni diferite.

Proiectele sunt acele activităţi pe care ONG-ul nostru le organizează pentru a ne asigura că avem un produs într-un domeniu de care suntem pasionaţi şi pe care îl adresăm studenţilor care vor să înveţe şi să se dezvolte în acest domeniu.

Scurt Istoric

1997 – cativa studenti ai Academiei de Studii Economice Bucuresti infiintează Initiativa Economica Studențeasca. IES era un cadru pentru discutii si dezbateri pe teme economice, cu specialisti din domeniu

1998 – 13 decembrie – cativa dintre fondatorii IES infiinteaza asociatia studenteasca Voluntari pentru Idei si Proiecte cu scopul de a organiza evenimente gratuite pentru studenti, care sa contribuie la dezvoltarea acestora pe plan personal si profesional. In paralel cu VIP, IES si-a continuat activitatea.

1999 – IES devine parte a VIP sub numele Econosofia.

2000 – pornind de la nevoia studentilor de a separa interesul pentru afaceri de cel pentru antreprenoriat, se infiinteaza Business Club

2010 – apare comunitatea Leadership Development

2011 – departamentul de Relatii Externe devine comunitatea International Affairs

2013 – se deschide o noua filiala VIP, în Cluj